Waarom heb je een gerechtsdeurwaarder nodig?

In tegenstelling tot incassobureaus is een deurwaarder bevoegd om bevelen en vonnissen van een rechtbank uit te voeren. Als een debiteur bijvoorbeeld weigert het geld te betalen dat hij/zij jouw of je bedrijf verschuldigd is of als de debiteur een bevel heeft gekregen om je pand te verlaten, kan een verzoek worden ingediend bij een deurwaarderskantoor om de nodige stappen te ondernemen om de schuld of het pand voor je te incasseren. Gerechtsdeurwaarders hebben ook de bevoegdheid om beslag te leggen op goederen en activa van de schuldenaar die gelijk kunnen zijn aan de waarde van de schulden van de schuldenaar. De schuldenaar is ook aansprakelijk voor de kosten van de uitvoering en invordering.

Aandachtspunten voordat je naar een gerechtsdeurwaarder gaat

Voordat je naar een deurwaarderskantoor gaat voor hulp bij het innen van je schuld, moet je rekening houden met het volgende: – Een deurwaarder kan een vonnis niet ten uitvoer leggen als een schuldenaar geen geld of bezittingen heeft. Gerechtsdeurwaarders handelen alleen op gerechtelijk bevel en volgen je instructies op. Het is niet de verantwoordelijkheid van de deurwaarder om je debiteur op te sporen of illegale middelen te gebruiken om je schuld te innen. Er is geen garantie dat een gerechtsdeurwaarder erin zal slagen om het volledige bedrag dat de schuldenaar je verschuldigd is, te krijgen. Bovendien ben je aansprakelijk voor de kosten die zijn gemaakt tijdens het proces van het innen van je schuld. De gerechtsdeurwaarder zal echter zijn of haar best doen om al je schulden legaal te innen.

Baliff’s behoefte om beschermd te worden

Wanneer je een deurwaarder inhuurt voor incasso, kan het gerechtsdeurwaarderskantoor een particuliere bewakingsdienst regelen. Het doel van de bewaker is om de deurwaarder te begeleiden naar de locatie van de debiteur die je hebt opgegeven. Zorg er dus voor dat je altijd bij je deurwaarders navraagt ​​wat de kosten van dit soort regelingen zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ongeacht of de uitvoering goed is verlopen, worden de kosten van de deurwaarder en de bewakingskosten in mindering gebracht op je eerste storting. Zorg er dus altijd voor dat je met je gerechtsdeurwaarder op één lijn zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *