Waarom een Trek fiets kopen?

Trek is een Amerikaans fietsproducent en bouwt fietsen die een leven lang meegaan. Daarbij maakt het merk gebruik van de meest hoogwaardige en vernieuwende onderdelen, waaronder OCLV-carbon frames en het ABP-remsysteem. Trek zoekt telkens opnieuw de grenzen op van wat er mogelijk is met een fiets. Op zich allemaal al redenen genoeg waarom u een Trek fiets moet kopen. In dit artikel bespreken we nog meer redenen en welke fietsen Trek zoals in de aanbieding heeft. 

Geschiedenis van Trek

Trek Bicycle Corporation is de grootste producent van fietsen in de Verenigde Staten. Het idee voor dit Amerikaanse fietsenmerk begon in de mid jaren 70 in een kroeg, waar wel meer goede ideeën ontstaan. Dick Burke en Bevil Hogg zaten aan een koud biertje en hadden al eerder besloten dat ze zelf fietsen wilden gaan produceren voor het midden en hogere segment. Want verrassend genoeg was er toen niemand in Amerika die voor die segmenten zelf fietsen produceerde.

Het idee kreeg vervolgens vorm in een rode schuur in Wisconsin. Hier begonnen ze met 5 man sterk de productie van de Trek fietsen van uitzonderlijk goede kwaliteit. Trek brak met de “traditie” dat alleen Europese fietsfabrikanten goede fietsen konden bouwen. Elke bocht in het frame en elke lasnaad in een Trek fiets wordt met een bepaald doel gemaakt. 

Trek collectie

  • Mountainbikes
  • Racefietsen
  • Gravelbikes
  • E-bikes
  • Stadsfietsen

Mountainbikes van Trek

Trek maakt vooral sportieve tweewielers als racefietsen en mountainbikes. Het is een van de grootste producenten van deze type fietsen. Naast deze sportieve tweewielers produceert Trek ook e-bikes (speed pedelecs) om supersnel van A naar B te reizen. Handig voor bijvoorbeeld het woon-werkverkeer. 

Trek racefietsen

De racefietsen van Trek zijn ook overal terug te vinden. Van de weekend rijders tot en met het profpeloton. Trek heeft met racefietsen de series Madone, Emonda en Domane, welke u in verschillende uitvoeringen kunt vinden. Want naast een fiets die levenslang meegaat is het voor ook waarschijnlijk ook belangrijk hoe licht een fiets bijvoorbeeld moet zijn. De prijzen variëren uiteraard per uitvoering. Kiest u voor lichtgewicht aluminium met een goedkopere groepset? Dan is de kans groot dat u voor minder dan 1000 euro klaar. Wilt u echt het meest luxe? In dat geval komen er nog wel wat centen bij. Zo zijn er modellen die zelfs 10.000 euro kosten. Er is dus een racefiets voor ieders budget. 

Gravelbikes

Een gravelbike is de ideale fiets als je één fiets zoekt voor al je ritten. De mogelijkheid voor bredere banden, de comfortabele geometrie en de veelzijdige aspecten van gravelbikes maken ze onwijs populair.

Stadsfietsen en elektrische fietsen van Trek

Maar Trek is er niet alleen voor de sportfietsers. Ook de casual fietser kan prima bij ze terecht voor een woon-werk fiets. Of gewoon een stevige stadsfiets om af en toe in het weekend een comfortabel en rustig tochtje te ondernemen. Uiteraard zijn er ook genoeg elektrische fietsen van Trek terug te vinden in talloze uitvoeringen voor wie liever wat rustiger aan doet. Elektrische fietsen kunt u overigens ook private leasen.

Proefrit maken op een Trek fiets?

De allerbeste manier om een Trek fiets te ontdekken is met een proefrit. Stap dus gerust bij uw lokale fietshandel naar binnen, kijk rustig rond en vraag om een testritje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *