Waar je op moet letten bij het kopen van hockeyschoenen

Het vinden van de juiste hockeyschoenen kan best een zoektocht zijn. Toch is het heel belangrijk dat je goede schoenen hebt. Als je de verkeerde schoen draagt kan je namelijk last krijgen van je voeten, je knieën en je rug. Naast dat er verschillende modellen zijn, is er ook diversiteit in noppen. De noppen voor watervelden zijn anders dan de noppen voor een zandveld. Ook heb je schoenen die geschikt zijn voor allebei de soorten. Wij delen een aantal tips zodat jij de ideale hockeyschoen vindt.

De eerste tip is dat de schoenen niet te klein mogen zijn. Dit klinkt natuurlijk heel logisch maar vele sporters gaan hier de fout in. Hockeyschoenen lopen niet uit dus moeten meteen goed zitten. Zorgt dat er ongeveer een halve duim tussen de voorkant en je tenen zit. Zorgt er daarnaast voor dat de schoen niet te smal is. Dit kan blaren veroorzaken. Als je schoenen te breed zijn kan je gaan schuiven. Loop of ren altijd een stukje door de winkel om te kijken of de schoen goed om de voet zitten. Het is ook niet de bedoeling dat je je veters te strak moet strikken om. Tijdens het sporten zwellen je voeten ook een beetje op. Als je je veters te strak gaat strikken loop je de kans op blessures.

De noppen onder de schoenen kunnen variëren. De waterveldnoppen zijn smakker en hebben minder ruimte tussen de noppen wat ervoor zorgt dat er ook meer noppen onder deze schoenen zit. Hierdoor heb je veel meer grip. Zandveld noppen zijn veel groter. Er is tussen de noppen meer ruimte voor zand waardoor je meer grip hebt. Als je met waterveld schoenen op een zandveld gaat spelen loop je meer risico op uitglijden omdat het zand tussen de noppen blijft zitten. Daarnaast zijn er ook hockeyschoenen die een combinatie wat ideaal is voor een semi-veld.

Als laatste is het belangrijk dat je je hockeyschoenen een beetje onderhoud. Tijdens het sporten zweet je veel en soms worden ze ook nat door de regen. Laat daarom je hockeyschoenen nooit te lang buiten staan en haal ze als eerste uit je tas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *