Veel voorkomende hockey blessures

Hockey is een sport die erg blessuregevoelig is. Er is veel contact met de tegenstander en stick en er komt veel techniek bij kijken. Hierdoor wordt er veel gedraaid en worden er kleine bewegingen gemaakt.

Een van de meest voorkomende blessure is de knieblessure. Er wordt veel gedraaid waardoor er druk komt te staan op het kniegewricht waardoor er kleine scheurtjes kunnen ontstaan in de kniebanden. De kleine scheurtjes hebben als gevolg scheuring van voorste kruisband of binnenste knieband. Je kan deze blessure voorkomen door krachttraining te doen zodat de knieën sterk blijven. Het is ook belangrijk om goede hockeyschoenen te dragen. Die kunnen zorgen voor meer stabiliteit en demping. Als je gevoelige knieën hebt kan je ook een knieband dragen. Doe dit alleen als je echt last hebt tijdens het spel anders maak je je spieren ‘lui’ en loop je juist meer risico op blessure.

Wat ook veel wordt gezien onder hockeyers is de rugblessure. Er wordt veel met de romp gedraaid waardoor rugklachten kunnen ontstaan. Vaak zijn dit wel milde klachten en kunnen ze zo weer verholpen worden. Door veel buikoefeningen te doen loop je minder risico op rugklachten.

Hockey is een vrij heftige sport. Je moet vaak vanuit stilstand sprinten waardoor je ineens je spieren heel erg belast. Vaak is dit geen probleem maar soms is de klap voor je lichaam te heftig. Vaak voel je dit aan je lies of je hamstring. Meestal gaat de pijn snel weer over en duurt het maximaal enkele dagen. Als je langer last hebt van je lies of hamstring wordt het je aangeraden om er een specialist naar te laten kijken.

Als laatste wordt er ook vaak een achillespeesblessure opgelopen. De pees wordt overbelast en hierdoor wordt het peesweefsel kwalitatief verslechterd. Als er met een stick op wordt geslagen spreken we van een acute overbelasting en klachten na trainingen of wedstrijden noemen we een langdurige overbelasting.

Loop nooit te lang rond met klachten, want vaak worden de ontstekingen alleen maar erger.  Het kan nooit kwaad om even langs de fysiotherapeut te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *