Tips om je prestaties te vergroten

Weet je nog? Al die extra aanmeldingen in januari bij de sportscholen omdat velen weer zouden beginnen aan een gezonde leefstijl. Goh, die goede voornemens. De meeste mensen die zich in januari vol goede moed aanmelden bij de sportschool, zijn voor maart alweer gestopt. Jammer! Ben jij nog wel lid of sport je regelmatig? Lekker bezig, hoor! Weet je hoe je nog beter bezig kunt zijn? Door het maximale uit je sportprestaties te halen kun je het beste werken met sportsupplementen van Tailwind Nutrition. In dit artikel lees je meer over hoe je jouw sportprestaties kunt verbeteren.

Waar begin je?

Eigenlijk weten we allemaal wel hoe belangrijk het is om je lichaam op te warmen voordat je echt intensief gaat sporten. Vooral in het geval van rennen of gewichtheffen is het belangrijk dat je eerst goed opgewarmd bent om blessures te voorkomen. Je kunt het beste beginnen met wat dynamische stretch oefeningen. Zo ben je al lekker warm en kun je door met je sportoefeningen. Een veelgemaakte fout is het overslaan van een warming-up. Het gevolg? Blessures en/of veel meer spierpijn dan als je het wel had gedaan.

Zorg voor afwisseling

Als ik het heb over afwisseling, bedoel ik eigenlijk twee dingen: wissel de sportoefeningen af en zorg voor afwisseling in spiergroepen. Steeds meer meiden trainen alleen hun benen en jongens hun armen. Toch is het belangrijk om te zorgen voor voldoende variatie wat betreft de sportoefeningen en spiergroepen. Zo houd je het niet alleen leuker voor jezelf, maar ook effectiever.Wist je door af te wisselen je een hoger intensiteitsniveau langer vol kunt houden dan wanneer je maar één deel van je lichaam zou trainen? Een veelgemaakte fout is dan ook dat alleen maar één spiergroep wordt getraind en/of er te weinig variatie zit in het trainingschema. Dat maakt het sporten waarschijnlijk een stuk minder leuk.

Zorg voor een goede recovery

Je kunt je lichaam helpen met recovery drinks. Tailwind Nutrition is een uitstekende herstellende drank die je spieren weer helpt op te bouwen! Wij raden deze dus zeker aan voor optimale sportprestaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *