Pijn in je knieën na het rennen? Zo voorkom je dat!

Na een goed potje sporten zoals voetbal of hockey, maar ook na een aantal kilometer rennen krijg je hierna soms pijn in je knieën. De pijn die je ervaart is erg vervelend en ook is het niet leuk dat je niet door kunt gaan met de sport die jij het liefste deed. Hoe voorkom je dat je pijn in je knieën krijgt na het rennen?

Kniepijn 

Kniepijn voelt als een stekende pijn die erger wordt als je de knie meer overbelast. Pijn in je knieën is ontzettend vervelend. Meestal ontstaat kniepijn door een blessure of doordat je bijvoorbeeld lang hebt gerend op ongeschikte schoenen. Mensen die een sport doen waarbij ze veel rennen, bewegen en springen hebben meer kans op kniepijn. 

Rustig opbouwen

Vooral beginnende sporters krijgen last van kniepijn na veel rennen. Dit komt vaak doordat ze te hard van stapel lopen en niet rustig opbouwen. Wanneer je in één keer veel rent, schrikt je knie hier als het ware van en heb je dus grotere kans op kniepijn na het rennen. Zorg er dus voor dat je het rustig opbouwt.

Ook is het belangrijk om voldoende rust te pakken. Niet alleen tussen het rennen door, maar ook op de dagen dat je niet sport. Probeer je knieën af en toe wat rust te gunnen door een dagje niet te rennen. Hierdoor voorkom je ook kniepijn na het rennen.

Een goede houding 

Let er tijdens het rennen op of je een goede houding aanneemt. Zorg ervoor dat je knieën op elk punt gebogen zijn. Zo raken je knieën niet overbelast en zullen ze dus ook geen pijn doen na het rennen. Buig ook licht voorover tijdens het rennen. 

Fysiotherapie     

Voorkomen is beter dan genezen, maar soms is het al te laat en ben je al op het punt dat je kniepijn hebt. In dit geval is het goed om een fysiotherapie knie behandeling te nemen. Een fysiobehandeling voor je knie is heel goed, omdat een fysiotherapeut heel gericht de blessure verhelpt. Het voordeel van fysiobehandeling is ook dat het alle soorten blessures van de knie behandelt en vooral ook ervoor zorgt dat je in de toekomst niet weer een knieblessure oploopt. 

Pijn in je knie na het rennen wil niemand, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om die pijn te voorkomen. Wees voorzichtig, bereid je goed voor en voorkom je een knieblessure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *