Originele teambuilding activiteiten voor binnen en buiten!

Teambuilding is dé manier om als organisatie, vriendengroep, sportteam of collega’s dichter tot elkaar te komen. Met goede teambuildingsactiviteiten raak je als groep beter op elkaar ingespeeld, leer je elkaar goed kennen en kun je beter communiceren en samenwerken. Wij delen een aantal leuke en originele activiteiten die je kunt gebruiken voor goede teambuilding, voor binnen en buiten. Zo kun je de voor de hand liggende keuzes een keer links laten liggen en écht iets origineels gaan doen tijdens het personeelsuitje.

Zoek de kou op

Frisse lucht – en vooral wanneer deze koud is – stimuleert het creatieve denkvermogen en zorgt voor nieuwe, verse energie. Dat betekent dus dat een gezamenlijke activiteit buiten in de kou helemaal geen slecht idee is! Denk bijvoorbeeld aan teambuilding op het ijs door middel van een ijshockey-, schaats- of ijssculptuur workshop. Na afloop is het genieten geblazen met een lekker hapje en warm drankje op locatie. 

Bij slecht weer: het teambuildingsdiner! 

Een etentje an sich is niet zo bijzonder, maar wel als het bij collega’s thuis is. Organiseer een tour langs verschillende locaties bij collega’s thuis, waarbij op iedere locatie een andere gang gegeten wordt. Je kunt dit helemaal zelf organiseren (en dan is het samenwerkingseffect nog sterker) maar je kunt er ook voor kiezen een georganiseerd teambuildingsdiner te doen. Goed idee om tijdens het diner tafelkaarten beschikbaar te stellen met daarop interessante en toepasselijke vragen, zodat je echt met elkaar in gesprek gaat. Maak hierbij ook gebruik van tips voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje Alkmaar.

Outdoor teamactiviteit 

Er zijn verschillende mogelijkheden in Nederland voor goede, outdoor teambuildingsactiviteiten. Zo kun je ook in Nederland het avontuur aangaan met bijvoorbeeld survivalbanen, wandeltochten of wateractiviteiten. Wil je het grootser aanpakken? Doe dan in de Ardennen een van de avontuurlijke teamactiviteiten zoals raften, bergtochten of een kajaktocht. 

Escaperoom 

De escaperoom is samen met je team altijd een goed idee. Niet alleen moet je goed met elkaar samenwerken, er is ook nog een competitie-element. Want: welk team presteert het om als snelste de uitweg van de escaperoom te vinden? Na afloop kun je met het hele team lachen om de fouten of blunders die er zijn gemaakt en natuurlijk ook elkaars sterke punten prijzen. Dat doe je het beste tijdens een lekker etentje of een borrel na afloop.

Teambuilding: nuttig voor ieder team 

Een teambuilding activiteit heeft vele voordelen waar ieder team van profiteert. Of dat nu collega’s, vrienden, familie of een sportclub is: beter samenwerken is goed voor iedereen. Organiseer daarom nu gauw een teamuitje voor jouw favoriete team en ga samen aan de slag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *