Natuurlijke producten die jouw training verbeteren

Als je een fanatieke sporter bent, ben je continu bezig met het verbeteren van je schema’s en werkwijzes. Dat betekent dat je heel goed op de hoogte bent van wat er belangrijk is voor een goed ritme en hoe je je gewenste resultaten kunt behalen. Een van de dingen die hierin cruciaal is, is natuurlijk voeding. Dit is de basis, zoals tegenwoordig bijna iedereen weet. De meeste sporters weten dus ook wat proteïne is, creatine, weight gain en allerlei andere supplementen. Maar vrij weinig mensen weten nog wat het supplement kurkuma voor positieve effecten kan hebben. Dit is een enorme verloren kans.

Lange termijn effecten kurkuma

Kurkuma speelt een grote rol in de voorkoming van aandoeningen en ziektes op de langere termijn. Voorbeelden hiervan zijn verschillende vormen van kanker, Alzheimer, artritis, geheugen kwalen en dergelijke. Dit heeft te maken met de hormonen die worden gestimuleerd door de toediening van kurkuma. Dit stimuleert namelijk BDNF, een van de hormonen die bij gebrek ervan in verband worden gebracht met kanker. Andere hormonen die worden gestimuleerd door kurkuma zijn dopamine en serotonine. In de volksmond worden deze vaak aangeduid als de gelukshormonen of chocoladehormonen. Dit komt omdat een gebrek van deze hormonen vaak betekent dat er sprake is van depressie.

Andere supplementen

Andere supplementen die belangrijke effecten hebben op de gezondheid, zijn bijvoorbeeld granaatappel en magnesium. Magnesium is wederom een stof die positieve effecten heeft op de gezondheid, namelijk: het is erg goed voor het geheugen. Overigens is het goed om te weten dat de gezondheidseffecten die beschreven zijn voor kurkuma daadwerkelijk wetenschappelijk zijn bewezen, echter is de toepasbaarheid hiervan in de medische wereld nog niet volledig uitgevogeld. Hier zijn ze nog mee bezig en hier zijn volop ontwikkelingen in. Wanneer dit officieel geregeld is, zul je hier uiteraard vanzelf meer over te weten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *