In 3 stappen voorbereiden op je eerste hockeytraining

Sporten is belangrijk om gezond te blijven, je vrolijk te voelen en lekker in je vel te zitten. Wanneer je namelijk sport val je niet alleen af, maar maak je ook het stofje dopamine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat jij een goed gevoel ervaart na de training en snel weer wil gaan sporten. Als je op zoek bent naar een nieuwe sport, is hockey voornamelijk een goede keuze. Je sport dan namelijk in een team, waardoor je gemotiveerd wordt door anderen om naar de club te komen, en bouwt daarnaast een goede conditie op. Ben jij overtuigd? Volg dan snel de volgende 3 stappen om voorbereid aan de trainingen te beginnen!

Stap 1: vind een passende club

Wil jij graag in de buurt gaan sporten, ben je van plan om aan topsport te gaan doen of kom je vooral voor de gezelligheid naar de club? Dit zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden als je op zoek gaat naar een hockeyclub. Op die manier vind je namelijk een team dat bij je past en waar je je vertrouwd bij voelt.

Stap 2: schaf de juiste spullen aan

Een hockeystick en bitje zijn onmisbaar als je gaat hockeyen, maar daar is nog niet alles mee gezegd. Een bitje moet namelijk op maat gemaakt worden en hockeysticks worden in vele soorten en maten aangeboden. Bovendien wil je alles op het veld wel goed kunnen zien, waardoor het geen overbodige luxe is om een oogmeting te laten doen, zodat je weet welke lenzen het beste bij jouw ogen passen. Wellicht heb je lenzen met cilinder nodig. Voor sporten zijn vooral daglenzen heel geschikt, je draagt dan elke dag een nieuw setje lenzen. Als je snel last hebt van droge ogen zijn oogdruppels een aanrader. Zo heb je nooit meer last van droge ogen tijdens een training of wedstrijd.

Stap 3: start met een proeftraining

Wil jij graag eerst de sfeer op een club even proeven? Draai dan een keertje mee door een proeftraining te doen. Op die manier zit je nog nergens aan vast, maar weet je wel waar je aan toe bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *