HOE KAN IK THUIS SPORTEN?

Het zijn barre tijden voor de sportieve Nederlanders. Nu alle sportscholen en sportclubs hun deuren hebben moeten sluiten, zullen ze iets anders moeten verzinnen om aan de broodnodige lichaamsbeweging te komen. Samen trainen in het bos of park kan voorlopig ook niet. Wat nu? Is het mogelijk om in en om het huis een serieuze training te doen? Welke oefeningen kun je doen zonder de apparatuur van de sportschool en de bevlogen trainer die je precies uitlegt hoe je de oefeningen moet doen?

BODY PUMP KAN OOK THUIS

Een populaire groepsles in de sportschool is de body pump les. In deze les doe je elke oefening met een halter of kettle bell. Vaak gebruik je ook een step en zo combineer je power met calorieën verbranden. Als je een kamer over hebt of als je een tuin hebt, dan kun je zelf een body pump les doen. Je kunt op internet instructievideo’s opzoeken. Of je put uit eigen repertoire. Een step kun je meestal wel lenen van je sportschool en anders gebruik je stevig houten bankje zonder leuning. Een halter of kettle bell heb je misschien nog wel liggen en anders zijn deze easy online aan te schaffen. Maak het niet te moeilijk, zeker als je er net mee begint. Doe eerst de basisoefeningen en als je de smaak te pakken hebt, voer je het tempo op.

sporten sporten zonder sportschoolsportschool
Met deze oefeningen en trainingen kun je gewoon thuis sporten

BOKSRING IN TE TUIN

Misschien niet voor iedereen mogelijk, maar wel heel intensief: een (kick)boks les in de tuin. Je hebt hier natuurlijk wel een maatje, bokshandschoenen en eventueel scheenbeschermers voor nodig. Dat maatje moet wel iemand uit je eigen gezin zijn, anders is het niet toegestaan in verband met de anderhalve meter regel. Je kunt trainen met een zoon, dochter of met je partner. Een van de twee neemt de leiding en bepaalt wat er moet gebeuren. Warming up, stoten en trappen. Na een uurtje beuken, doe je samen een cooling down en zit de training erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *