Hoe je jonge kinderen speels, gezond en in beweging houdt

Kinderen hebben vaak explosieve energie momenten, groeispurten en momenten waar ze iets nieuws leren. Meestal raken kinderen hun energie kwijt door lekker te voetballen, buiten te spelen of samen te spelen met klasgenoten en vriendjes. Nu dat niet altijd even toegankelijk meer is, zul je zelf voor voldoende uitdaging moeten zorgen zodat kinderen hun energie kwijtkunnen. In deze blog lees je alles over hoe je kinderen op een speelvolle en verantwoorde manier bezighoudt.

Eindeloos springen doe je op een grote tuintrampoline

Wat is er nou actiever dan lekker springen? Niets inderdaad! Daarom mag een grote opzetbare trampoline voor in de tuin niet ontbreken. Trampolines zijn verkrijgbaar in talloze uitvoeringen en afmetingen. Houdt bij het aankopen van een trampoline altijd rekening met een vrije valzone van 50 tot 100 cm rondom de trampoline. Een trampoline afmeting wordt altijd benoemd als uiterste diameter. De diameter van de springmat is dus vaak 15 tot 20 cm smaller dan de buitendiameter.

Schommelen doe je niet alleen maar met vriendjes

Schommelen in je eentje is natuurlijk niet zo leuk. Met een grote nestschommel kun jij samen met al jouw vriendjes en vriendinnetjes tegelijkertijd schommelen. Een nestschommel is namelijk vaak groot in formaat en mag veel belastbaar gewicht dragen. De allersterkste tot wel 200 kg! Dit is meer dan voldoende om met 4 kleine kinderen samen te schommelen. Wist je dat sommige nestschommels zelf om te bouwen zijn tot speeltent? Schommelen spelen met je poppen of speelgoedauto’s. Het beste van twee werelden.

Maak de coolste trucs in het skatepark

Naast springen op te trampoline en schommelen in je eigen speeltent nestschommel is steppen op een stuntstep ook erg actief en uitdagend. Skaten op een stuntstep is wel pas geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5. Een goede kwaliteit stuntstep is gemaakt van aluminium en staal, heeft ABEC-gelagerde wielen en heeft een verstelbaar stuur met comfortabele handgrepen. Hoe sterker de koppeling bij het voorwiel, hoe sterker de stuntstep is! Wel zo fijn en veilig wanneer jij met jouw stuntstep door de half pipe scheurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *