Product was successfully added to your shopping cart.

Hockeysticks

Bij Hockeytrends vind je een groot aanbod van verschillende soorten hockeysticks. Denk hierbij aan indoor hockeysticks, outdoor hockeysticks, sticks voor senioren of juist voor junioren. Wij hebben hockeysticks voor ieder wat wils.

Hockeytrends heeft een ruime collectie aan hockeysticks van veel grote merken. De hockeysticks zijn verkrijgbaar voor zowel junioren als senioren met een groot aanbod in verschillende specificaties. De nieuwste collecties met scherpste prijzen worden bij ons aangeboden!

Online hockeysticks kopen

Bestel bij Hockeytrends.nl en je geniet van een snelle en gratis verzending. Vandaag besteld betekent morgen in huis. Wil je de hockeystick toch retourneren? Bij ons kun je gratis retourneren en ruilen. Wil je advies hebben over de hockeystick? Neem dan contact op met de klantenservice. De hockeyspecialisten helpen je graag verder.

Populaire hockeysticks: Adidas hockeysticks | Brabo hockeysticks | Dita hockeysticks | Gryphon hockeysticks

Van laag naar hoog sorteren

   

1 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren

   

1 artikel(en)

Hockeysticks

Hockeytrends heeft een groot assortiment aan sticks, van de merken Brabo/ Dita/ Adidas/ Gryphon. De sticks zijn verkrijgbaar voor zowel junioren als senioren met een groot aanbod in verschillende specificaties.

Bestel bij Hockeytrends.nl en je geniet van een snelle en gratis verzending. Vandaag besteld betekent morgen in huis. Wil je de hockeystick toch retourneren? Bij ons kun je gratis retourneren en ruilen. Wil je advies hebben over de hockeystick? Neem dan contact op met de klantenservice. De hockeyspecialisten helpen je graag verder.

Maat

Maat stick       Lichaamslengte
18 inch            > baby cadeau
24 inch            > 108 tot 114 cm
27 inch            > 115 tot 118 cm
28 inch            > 119 tot 122 cm
29 inch            > 123 tot 126 cm
30 inch            > 127 tot 131 cm
31 inch            > 132 tot 136 cm
32 inch            > 137 tot 141 cm
33 inch            > 142 tot 146 cm
34 inch            > 147 tot 155 cm
35 inch            > 156 tot 165 cm
36,5 inch          >Standaard senior lengte
37,5 inch          >Bewuste keuze, extra lang
38,5 inch          >Bewuste keuze, extra extra lang

Twijfel je over de juiste lengte? Volg dan de volgende methode.

1: Ga rechtop staan
2: Meet vanaf de grond rechtop langs je lichaam tot de navel
3: Doe de rekensom >> Aantal centimeter : 2,54 = lengte hockeystick

Bovenstaande informatie is een richtlijn, er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de ideale lengte van een hockeystick. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en iedereen heeft een eigen speelstijl.

Kromming

Kromming
Iedere hockeystick heeft een kromming die tussen de 16mm en de 25mm ligt. Volgens het officiële reglement is de maximale kromming van een hockeystick 25mm. Een stick met veel kromming is over het algemeen voor spelers die zeer technische spelen, veel scoopen en/of slepen. Over het algemeen zijn dit gevorderde spelers.

Als beginnende hockeyer kun je het beste kiezen voor een zo min mogelijke kromming, tussen de 16mm en 22mm. Over het algemeen hebben deze sticks meer slagkracht en zijn de basistechnieken makkelijker aan te leren.

Naast het aantal mm kromming is de curve locatie ook heel belangrijk, lees hier meer over onder het kopje Curve locatie.

Curve locatie
De curve locatie is vanaf de krul gemeten het punt waar de kromming van de stick wordt ingezet. Hoe groter de kromming en hoe kleiner de curve locatie hoe scherper de krul naar binnen gaat. Dit is een echte ‘’scoop’’ stick. Hoe kleiner de kromming en hoe groter de curve locatie hoe rechter de stick is, een goede beginners stick.

Ieder merk heeft zijn eigen benaming voor de soort kromming en curve locatie, maar over het algemeen is een Mid-bow een stick met de kromming redelijk verdeeld over het gehele stickvlak en een Low-bow een stick waarbij de kromming vaak pas bij de krul begint.

- Low-bow is over het algemeen voor spelers die veel techniek gebruiken, scoopen en/of slepen.
- Mid-bow is over het algemeen voor spelers die veel flatsen en/of slaan.
- Voor de beginnende hockeyer is een zo laag mogelijk kromming en zo hoog mogelijke curve locatie belangrijk.

Krul

De krul van de stick is er in diverse vormen, de vorm van de krul is niet vastgelegd in het reglement. Wel mag de omhoogkomende poot van de krul niet meer als 10cm hoog zijn, vanaf de grond gemeten.

We maken onderscheid tussen de volgende soorten krullen:

Shorti: deze krul biedt de ideale combinatie tussen controle en snelle stickhandeling, dit is ook de meest voorkomende haak.
Midi: deze krul is een stukje langer dan de shorti, wat zorgt dat er een groter oppervlak is voor balcontact. Dit maakt de aanname van de bal iets gemakkelijker.
Maxi: deze krul is weer een stukje langer dan de midi, wat de aanname nog makkelijker maakt. Hierdoor is het snel hanteren van de stick iets lastiger aangezien het oppervlak van de krul groter is.
Hook: deze krul heeft een “j-vorm” en is ideaal voor de balaanname, gezien het grote oppervlak. Snelle bewegingen met de stick maken is hierdoor verre van ideaal.

Materiaal

Hout
Hout is altijd het belangrijkste materiaal geweest voor een hockeystick, tot 10 jaar geleden. Er wordt tegenwoordig voornamelijk gebruik gemaakt van kunststof. Houten sticks hebben echter nog altijd veel balgevoel. Volledig houten hockeysticks worden tegenwoordig nauwelijks meer aangeboden en gebruikt.

Hout + kunststof
Hout wordt tegenwoordig vooral gebruikt in combinatie met verschillende kunststof vezels.

Kunststof
Een kunststof stick bestaat uit een samenstelling van verschillende kunststoffen. Deze samenstelling bepaald de stijfheid van een stick. Hoe stijver een stick is hoe meer power je kunt geven met de stick. Een minder stijve stick zorgt op zijn beurt weer voor meer (bal)gevoel.
- Carbon percentage, het percentage carbon in een stick bepaald hoe stijf de stick is. Hoe hoger het percentage carbon in een stick hoe meer power er kan worden gegeven. Hoe lager het percentage carbon in een stick hoe meer (bal)gevoel je krijgt.

Ondergrond

Alle veldhockeysticks zijn geschikt voor (semi-)watervelden, zand uitgestrooide velden en grasvelden.

Er is wel een groot verschil tussen veld- en zaalsticks, een zaalstick is niet geschikt voor het veld en een veldstick is ook niet geschikt voor in de zaal. Dit komt omdat een zaalstick lichter en smaller is, waardoor deze stick alleen geschikt is om te pushen. Een veldstick is niet geschikt voor de zaal omdat deze vaak de ondergrond kan beschadigen en een stuk zwaarder en dikker is als een zaalstick.

Welke stick past het beste bij mijn speelstijl?

Beginnende hockeyer
Voor een beginnende hockeyer is het aan te raden om met een standaard hockeystick te beginnen. Je kunt het beste kiezen voor een minimale kromming, een curve locatie op ongeveer 300mm en een allround stick. Bij de aanschaf van een senioren stick voor een beginner moet er goed op de eigenschappen worden gelet, bij een junioren stick zijn de ze eigenschappen vaak standaard.

Scoop en sleeppush
Als je al meer ervaring hebt en graag de scoop en sleeppush techniek hanteert, kun je het beste kiezen voor een stick met de maximale kromming en een lage curve locatie.

Verdediger en hard slaan
Ben je verdediger, drijf en pingel je weinig met de bal en gebruik je vaak lange ballen. Of ben je aanvaller en sla je vaak op goal. Dan is een stugge stick de beste keuze. Als je een stick pakt met een hoog carbon percentage creëer je krachtige slagen.
Ben je echt een pure verdediger, dan is de Hook of Maxi-krul, een normale kromming met een gemiddelde curve locatie in een stick de ideale stick.

Spelverdeler en pushen
Ben je een echte spelverdeler, sla je weinig maar gebruik je veel pushtechnieken. Dan is een all-round stick ideaal. Kies voor een stick met de maximale kromming voor veel controle en een gemiddelde curve locatie om het plaatje compleet te maken.

Klantenservice

Via onze webshop kun je eenvoudig en snel een hockeystick kopen.

Twijfel je nog over het soort hockeystick en wil je graag een advies? Neem contact op met onze klantenservice en zij helpen je graag met de zoektocht naar jouw nieuwe hockeystick.