Product was successfully added to your shopping cart.

Hockeyblessures

Welke hockeyblessures bestaan er en hoe zijn deze te behandelen?

Hockey is een populaire teamsport in Nederland. Minder leuk zijn de blessures die voor kunnen komen na een potje hockey. Maar welke blessures komen er precies voor in de hockeywereld? Wij van Hockeytrends.nl hebben een overzicht gemaakt van de meest voorkomende hockeyblessures. En nog belangrijker: hoe voorkom of genees je deze blessures? Welke braces zijn geschikt voor welke hockeyblessures?

Knieblessure meniscus

Tijdens het hockeyen kan een knieblessure ontstaan door verdraaiing. Hierdoor kan er een beschadiging aan je knieband of meniscus voorkomen. Bij een beschadiging aan de meniscus kan een zwelling voorkomen. Bij een blessure aan de meniscus adviseren wij een kniebrace met scharnieren. De knie wordt door de brace ondersteunt en tevens wordt de pijn lichter.

Knieblessure kruisband

Ook een gescheurde kruisband behoort tot de blessures die kunnen voorkomen bij hockey. Bij een beschadiging aan de kruisbanden ontstaat er vaak vochtvorming of een inwendige bloeding. De knie is dan dik en warm.Bij een gescheurde voorste kruisband adviseren we een kniebrace met geavanceerde tot maximale bescherming. Door een goede kniebrace wordt de knie extra gestabiliseerd.

Kniebrace met scharnierenShock Doctor kniebrace

McDavid kniebrace voor meniscusklachten en kruisband       Shock Doctor kniebrace

Gebitsletsel

Een gebitsletsel ontstaat al snel wanneer je per ongeluk een bal of hockeystick in je gezicht krijgt tijdens een hockeyspel. Voorkomen is beter dan genezen! Je kunt een gebitsletsel voorkomen door van tevoren een hockey bitje te dragen.

Enkeldistorsie

Een enkeldistorsie is een verzwikking of verstuiking van de enkel. Een enkelblessure is een van de meest voorkomende hockeyblessures. De enkelbanden verrekken of scheuren dan aan de buitenkant van de enkel. De enkelbeschadiding kan een bloeding in je enkel veroorzaken. Gevolg hiervan is dat je enkel dik en blauw wordt. Vaak wordt bij hockey een enkelbrace preventief gedragen. Bij lichte enkelproblemen adviseren we een lichte enkelsleeve brace. Bij een ernstig enkel letsel adviseren we een brace van maximale bescherming. Daarnaast zijn ook balansoefeningen aan te raden.

Polsblessure

Ook bij de hockeysport kan een polsblessure ontstaan. Dit ontstaat door overbelasting of verzwikking van de pols. Daarnaast kan de polsblessure ook ontstaan na een val. Door een kwaliteits polsbrace te dragen van McDavid of Shock Doctor kan de pols stabiliseren. Het beschadigde weefsel kan dan hersteld worden.

Scheenbeen

Je scheenbenen kunnen een kneuzing oplopen door contact met een hockeystick of bal. Het gevolg van dit contact kan een blauwe plek zijn. Meestal geneest dit vanzelf. Om een scheenbeenblessure te voorkomen, raden we aan om altijd scheenbeschermers te dragen tijdens het hockeyen. Daarnaast zijn ook hockey handschoenen aan te raden. Wanneer je een hockey keeper bent, is ook een hockeymasker handig om je gezicht te beschermen.

Mocht je verder nog vragen hebben over hockeyblessures of over specifieke braces? Neem dan contact op met de hockeyspecialisten van de klantenservice.