Het nut van mediteren

Mediteren & yoga is allang niet meer voor mensen met paarse gewaden en grijs sluik haar. Sterker nog, mediteren is helemaal van deze tijd. BN’rs zweren er bij om de dag te starten met een kwartiertje meditatie of wat yoga oefeningen. Gelijk hebben ze! Er zijn talloze manieren van meditatie en yoga. Wij hebben er in dit artikel voor gekozen om een makkelijke manier van mediteren toe te lichten. Hieronder lees je ook de bewezen positieve effecten van een korte meditatie.

Mediteren is makkelijk

Mediteren is een innerlijke stilte ervaren terwijl je wakker bent. Hoe bereik je dat? Je hebt natuurlijk allemaal gedachtes. De meest makkelijke & effectieve meditatiemethode is TM. Transcedente meditatie is volgens wetenschappelijk onderzoek heel goed voor lichaam & geest. Voordat je de meditatie van 15 minuten start is het belangrijk om een positieve ‘mantra’ te bedenken. Dat is een woord wat je zachtjes gaat herhalen in je hoofd totdat je stilte bereikt. Als je je mantra hebt bedacht kun je beginnen met de meditatie. Het is fijn als je makkelijk zittende kleding draagt tijdens de meditatie, een badjas van badjas.nl of joggingspak.

Zo werkt het!

  • Zoek een rustige ruimte in huis op
  • Ga in een prettige houding zitten (dit hoeft niet per sé een lotus houding te zijn)
  • Sluit je ogen
  • Herhaal zachtjes je mantra in je hoofd
  • Er komen gedachtes op, dat geeft niets, maar kies ervoor om steeds terug te gaan naar de mantra in je hoofd. Deze herhaal je steeds opnieuw
  • Je ruimt nu biochemische processen (rommel in je hoofd) op
  • Dit doe je circa 15 minuten

Je denkt misschien dat je meditatie geen nut heeft gehad, maar niets is minder waar. Deze meditatietechniek heeft altijd nut, al komen er tal van gedachtes op. Het is alleen belangrijk om steeds terug te gaan naar de mantra. Na verloop van tijd zal je merken dat de biochemische processen steeds sneller worden opgeruimd. Hierdoor ervaar je sneller stilte in meditatie.

Meer energie en verbeterde prestaties

Als je dagelijks mediteert zal je al vrij snel de gunstige effecten ervaren in je leven. Je neemt veel beter waar. Alles lijkt mooier en je voelt je rustiger & energierijker. Ook word je creatiever en denk je steeds meer in oplossingen, dan in problemen. Alleen maar voordelen dus, wij zeggen doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *