Een goede grip voor de hockeystick

Het hockeyseizoen is eindelijk weer begonnen en hockeyers zijn blij dat ze weer het veld op mogen. Als je een nieuwe stick koopt is dit vaak voorafgaand van een nieuw seizoen. Naast dat er veel verschil zit in de hockeystick zelf, is er ook verschil in grip. Dit zit gewikkeld om het stuk waar de je de stick vast houdt. In dit artikel lees je wat grip is en hoe je het om je stick moet wikkelen.

Als je een stick koopt zit er vaak een basisgrip omheen. Meestal is deze zwart en best wel glad. Je kan er daarom voor kiezen om een tweede grip er overheen te wikkelen, ook wel een zeem genoemd. Deze is vaak wat zachter. Je kan er voor kiezen om je oude grip eraf te halen en dan je zeem eromheen te wikkelen. Maar je kan ook je zeem wikkelen om je oude grip zodat je grip dikker is wat schokken en klappen tijdens het hockeyen beter dempt.

Zoals al eerder is benoemd is een zeem zachter en geeft meer grip. Zeker als het regent geeft een zeem veel grip. Daarom worden sticks met zeempjes vaker gebruikt bij watervelden.

Het aanbrengen van een zeem is niet moeilijk en je kan dit zelf doen. Het is wel een secuur werkje en je moet er even de tijd voor nemen. Je hebt het gripje zelf nodig, een tape om hem vast te zetten en een schaar. Het is belangrijk dat je van boven naar beneden werkt. Je begint boven aan en houd het gripje met je duim vast. Dan zorgt je ervoor dat er veel spanning op het gripje staat. Begin schuin naar benden te wikkelen en zorg dat je steeds een halve centimeter aan overlap hebt. Rol helemaal door naar het einde en knip het overtollige grip af en plak het af met een stukje tape. Plak de tape een stukje op het gripje en de stick. Als je klaar bent moet je de bovenkant nog goed af tapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *