Conditie opbouwen: hoe doe je dat?

Je fysieke conditie geeft aan hoe fit je bent. Als je een goede conditie hebt zal je dus ook een stuk gezonder zijn dan met een slechte conditie. Omdat er niks zo belangrijk is als je gezondheid is een goede conditie dus van essentieel belang. Om je te helpen bij het opbouwen van je conditie hebben wij een paar handige tips op een rijtje gezet.

Langzaam opbouwen

De meeste mensen stoppen met hun goede voornemen om conditie op te bouwen omdat ze te hard van stapel lopen. Als je van 0x hardlopen in de week naar 4x hardlopen in de week gaat is er een grote kans dat je dit niet vol gaat houden en dat je ermee stopt. Begin dus rustig aan, dit is niet alleen mentaal beter maar ook fysiek. Als je te fanatiek begint heb je grote kans op blessures, en wanneer je geblesseerd bent kan je helemaal niet trainen. Begin dus liever met 2 keer in de week sporten in plaats van 4.

Regelmaat

De aanhouder wint. Je zult niet meteen resultaat zien. Maar als je regelmatig blijft trainen dan komt het resultaat er vanzelf. Als je regelmatig wil trainen is het het makkelijkst om op vaste dagen te trainen. Bijvoorbeeld elke dinsdag en donderdag hardlopen, wanneer je vaste dagen hebt zul je het minder snel ‘’vergeten’’ en houd je het dus makkelijker vol.

Kies een sport die je leuk vindt

Deze tip klinkt erg vanzelfsprekend, maar toch zijn er mensen die dit niet doen. Je conditie verbeteren is een proces wat een tijdje gaat duren, dus probeer jij dit doormiddel van een sport die je verschrikkelijk vindt is er een grote kans dat je het niet gaat volhouden. Veel mensen denken dat hardlopen de enige manier is om conditie op te bouwen en gaan dit daarom doen terwijl ze het niet leuk vinden. Als je een sport doet die je leuk vind ga je het veel langer volhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *